Čím pojede Martin Prokop Rally Dakar 2017?

0

Historicky nejúspěšnější český rallyový jezdec dává sbohem Toyotě a na Rally Dakar 2017 vyraží s novým vozem Ford F-150 Raptor. Martin Prokop nastoupí v kategorii osobních speciálů T1, která dává týmům poměrně velkou konstrukční volnost. Prokopův Ford tak je postaven na podvozku speciální konstrukce, pohání ho pětilitrový osmiválec z Fordu Mustang a karoserie – jakkoli z jiných materiálů a drasticky odlehčená – je inspirována designem vozu Ford F-150 Raptor modelového roku 2017.

A jaké jsou vlastně cíle týmu MP Sports CZ a jeho jezdce Martina Prokopa pro Rally Dakar 2017? „To je úplně jednoduché,“ komentuje to jezdec. „Chceme prostě vidět cíl. Auto sice máme připravené výborně, hodně jsme testovali, já absolvuji speciální fyzickou přípravu, ale to všechno nám na téhle nevyzpytatelné soutěži nemusí být nic platné. Takže naším hlavním cílem je opravdu soutěž dokončit – a cokoli nad to budu považovat za úspěch!“

Rally Dakar startuje 2. 1. 2017 v paraguajském městě Asunción a Martina Prokopa v ní z pozice spolujezdce bude navigovat velezkušená Rakušanka Ilka Minor.